Pages

Followers

May 17, 2012

Cameron Highland with x-school mate..

Lama sungguh aku x pergi Cameron Highland....last sekali aku pergi pada tahun 2003 pada masa tu aku pergi bersama adik aku dan abang baru berumur 6 bulan pada masa tu. Pada masa tu hanya satu jalan je boleh ikut....jalan yang pusing2 tu lah.....

Kali nie aku bercuti bersama suami, anak2 dan kawan2 sekolah aku semasa di menengah.....dan ini adalah trip kami yang pertama. Sebelum nie ada rancang, tapi x jadi.

Sampai je di Cameron tempat pertama yang aku tuju...lepak minum teh sambil makan kek dan brownis. Tak sempat nak ambil gambar makanan.....anak2 dah lapar...dia orang dah bedal dulu.....


Aku sewa Hotel Equatorial bersama Berjaya. Tapi kali nie hotel equatorial x menarik langsung. Biasa2 je gitu......gambar hotel seperti di bawah......





Lepak kat lobby cari line wifi....pun x clear...cuba broadband pun x clear.....Sangat lah tension.....huhu


Lebih baik posing dengan eisya.....


Ini lah kawan kamceng aku masa sekolah menengah.....bila di ingat2kan balik memang kelakar zaman sekolah dulu.....mcm2 yang berlaku.....he he


Kami bergambar bersama anak dia dan aku....anak perempuan aku dan anak lelaki dia yang sulung sebaya...beza umur 2 minggu sahaja....aku sempat melawat dia bersalin dulu.....


Keluarga Asmah kawan aku td.....2 orang anaknya....


Agenda minum teh segar lagi....sambil menghirup udara segar.....


Sebelum balik kami bergambar kenangan2 berlatar belakang kan gunung-ganang....cameron highland...


Otw cari lokasi bergambar ala2 ombak rindu gitu....hehe


Wah!!...sungguh tenang permandangan di sini...suka sgt!!!


cantik gambar kami sekeluarga.....


apa2 je yang lucu dari kami.....

My lovely hubby......posing lah pulak.....layan je lah...


Kami tinggal di sini.....
Ari kedua di Cameron...dah get ready utk jalan2....

Bersama kawan sekolah aku juga....yuslina dan family......


Aku suasana di smoke house cantik dan so "english"....


Ini lah kawan2 masa sekolah......wah lamanya kami berkawan...alhamdulillah...


Meriah....bersama anak2 kami....

Masa untuk kutip strawberry.....aku mmg ratu strawberry......hehe


Seronoknya...dapat petik sediri....RM25 petik sampai penuh.....x kira yg masuk mulut tau...hehe


Anak2 sibuk kutip strawberry..aku sibuk makan...sodap sgt....


Pandai jugak anak2 nie kutip strawberry...besar, segar dan sedop....


Masa untuk layan aiscream strawberry pulak......terbaik wok!!!!!

Beli Cactus pulak......

Nak balik kami singgah di Bahrat....minum teh strawberry pulak.....ari strawberry sedunia pulak...(mood suka@ sgt)
Anak dia yg kecik tido.....aku je lebih layan....munim teh...


Anak2 depan Bharat.....


Semasa turun kami singgah beli madu dari orang asli.....murah je...RM18 botol besar....


Singgah lagi di Air Terjun Lata Iskandar.....


nak posing jugak.....nampak gemuk lah...


Ok.....inyaallah kami datang lagi ke sini.....sejak anak2 dah besar sikit baru aku jalan sakan....

1 comment: